2 Nisan 2015 Perşembe

KREM KARAMEL KÖPÜĞÜNDEN PANCAKE



Krem karamel harika bir tatlı, ancak yaparken üzerinden ayırdığımız köpüğü ne yapacağımızı çoğu zaman bilemiyoruz. İşte verdiğim ölçülerle yapılan tatlımızın arta kalan köpüğünü 1 gece dinlendirince, ertesi sabah kahvaltıda, küçücük bir işlemle 5 adet pancake'iniz hazır oluyor :)
Malzemeler
  • 1 gece buzdolabında dinlenmiş krem karamel köpüğü ( köpükler sönüp sıvı bir kıvam alıyor)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 parça tereyağ (tavayı yağlamak için)

Hazırlanışı
  • köpüğün içine unu ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. ( koyu bir kek hamuru kıvamında olacak)
  • tavaya yağı alıp eriyince ocağın altını kısıyoruz ve karışımdan bir kepçe tavaya koyup üzeri göz göz olup katılaşmaya başlayınca ters çeviriyoruz.  diğer yüzüde kızarınca tavadan alabiliriz. 


  • Bütün karışım bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. 
  • Pancake'lerimizi üzerine bal veya akçağaç şurubu gezdirerek yanında taze meyve veya damak zevkinize göre yanında ne yemek isterseniz onunla birlikte servis ediyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder