9 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEĞİN EN GÜZEL HALİ ÇİLEKLİ MAGNOLİA PASTA




Herkese Merhaba,

Tam yaz geliyor derken havanın buz gibi olması ve ardından bugün Türkiye'nin büyük kısmının güne karla başlamasının şokunu yaşadık hep beraber:)) Hava tahminlerine göre de bu ayın sonuna kadar da ısınma faturaları yüksek gelecek anlaşılan...




Her ne kadar hava bahar gelmiş gibi olmasa da, çilek bize baharı müjdeledi nihayet ve manavlarda yerini aldı. Eh mevsimi bitmeden birkaç tane çilekli tarif yapıp, bloga atmanın tam zamanı dedim bende ve bu enfes pastayı yaptım ilk olarak.. 

Bu tarif çok fazla şeker içermeyen ve kreması da sütle yapılan bir tarif olduğundan yerken içim rahattı. Çünkü genelde pasta yemeyi pek tercih etmem. (Çok severim ama sırf şeker, yağ, un üçlüsünün birleşimi olduğu zaman vicdanım o pastayı yememe izin vermiyor)

O zaman bu pek sağlıklı, leziz pastanın tarifine geçelim hemen :))

Malzmemeler

Pandispanya için;
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker (Ajda boy)
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Ara Krema için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 poşet kremşanti
*Süslemek için 300 gr kadar çilek


Yapılışı

Pandispanya
  • Yumurtalar çırpma kabına alınır, 3-4 dakika boyunca çırpılır, şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  • Şeker eridikten sonra vanilin ilave edilir hamura karışana kadar çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu da ilave edildikten sonra karışana kadar çırpılır. (çok fazla çırpılırsa, köpüklerimiz söner)
  • Yağlı kağıt fırın kabının altı ölçüsünde kesilir, ve kabın dibine yerleştirilir. karışım fırın kabına dökülür ve 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Alt+Üst ızgara + fan
Not: Pişirme süresi ve sıcaklığı fırına göre değişiklik gösterebilir.



              •  Bıçak testiyle pandispanyanın piştiğini anladığımız zaman fırını kapatıp, fırın kapağını aralık bırakarak soğumaya bırakıyoruz.

Ara Krema
              • Kremşanti haricideki bütün malzemeler bir tencereye alınır, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
              • Koyulaşınca altı kapatılır ve soğuyana kadar ara ara karıştırılır. (Kabuk bağlamaması için)
              • Soğuduktan sonra toz halindeki kremşanti muhallebinin içine dökülür ve 1 dakika kadar mixerle çırpılır. 

            • Bu sırada çilekler temizlenip ayıklanır, ortadan 2 ye kesilir.



  • Soğuyan pandispanya kenarları bıçak yardımıyla kalıpdan kurtarıldıktan sonra ters çevirilerek çıkarılır. 
  • Bir ip yardımıyla veya bıçakla veya kesme aparatıyla 2ye ayrılır.
  • Aynı ölçüde bir pişirme kabının içine pandispanyanın alt parçası konur. (Ben pişirme kabını yıkayıp kuruladıktan sonra tekrar kulandım.)
  • 4-5 kaşık sütle yada meyve suyuyla ıslatılır.
  • 2 ye kestiğimiz çileker içleri tepsinin kenarına gelecek şekilde dizilir. 
  • Kalan çilekler küp küp doğranarak soğuyan muhallebinin içine karıştırılır ve pandispanyanon üzerinde oluşan çilekten havuzun ortasına dökülür. (bu aşamaları kendimi kaptırdığım için fotoğraflamayı unutmuşum:))
  • Diğer pandispanya da ıslatılıp, üzerine kapatılır. 
  • Ben ayaklı pasta standını ters çevirip üzerine ağırlık olarak koydum ve dolaba kaldırdım.
  • 4-5 saat dinlendirdikten sonra çıkarıp pasta ters çevirerek kalıptan çıkardım. 
  • 8'e bölüp servis yaptım:))


Afiyet Olsunnnn :):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder